مسابقه کتابخوانی کتاب و زندگی حرکت جدیدی از فعالین حوزه کتاب انقلاب میباشد، اولین کتابی که به این منظور اختصاص یافته است کتاب \”من زنده ام\” می باشد
جوایز در نظر گرفته برای این مسابقه جمعاً به ارزش بیش از یک‌ میلیارد ریال است. یک بخش ویژه هم برای شرکت‌کننده‌های ۱۷ساله در نظر گرفته شده که از طرف مؤلف کتاب اهدا می‌شود؛ چون خانم آباد در ۱۷ سالگی به اسارت درآمدند و می‌خواهند جایزه ویژه‌ای به ۱۷ساله‌هایی بدهند که خاطراتشان را مطالعه می‌کنند.

من زنده ام خاطرات هزارو یک شب اسارت خانم معصومه آباد می باشد که در زمان اسارت فقط 17 سال سن داشتند

از خريد تك نسخه اى كتاب براى خود، توصيه شفاهى به خواندن اين اثر گران بهاء تا ترويج فنى و همگانى آن. تو صیه می شود

مسعود پیرمرادیان  هدف از برگزاری این مسابقه را ترویج کتاب و کتابخوانی عنوان کرد و گفت: در راستای تحقق این هدف، ستادی در تهران راه افتاد که مجموعه‌ها و نهادهای فرهنگی مختلفی در آن مشارکت کردند و قرار است این ستاد، مسابقه‌ای تحت عنوان کتاب و زندگی برگزار کند. استفاده از ظرفیت کتاب‌های پرخواننده که ناظر به یک نیاز در جامعه بوده و برای گروه‌های سنی و جنسی مختلف قابل ارائه باشند، از دیگر اهداف برگزاری این مسابقه است.

او ادامه داد: تصمیم بر آن است که سلسله ‌مسابقات کتاب و زندگی در طول سال برای مخاطبان و علاقه‌مندان به کتاب ادامه داشته باشد؛ با این هدف که هر کسی همراه خانواده‌اش در طرح مطالعه کتاب شرکت کند. برای ایجاد علاقه به مطالعه، انگیزه‌هایی هم در نظر گرفته شده است؛ ازجمله انتخاب یک کتاب خوب و مفید و قابل مطالعه که از نظر محتوایی برای همه اعضای خانواده مفید باشد. همچنین محتوای آن برای رده‌های نوجوان و جوان و بزرگسال جذاب و مفید و درس‌آموز باشد؛ به‌طوری که در حوزه زندگی بتواند برای آن‌ها نقش راهنما را ایفا کند و سبک زندگی مطلوب ایرانی‌اسلامی را تبلیغ کند.

نحوه شرکت در مسابقه

پیر مرادیان درباره چگونگی شرکت در مسابقه کتاب و زندگی و شرایط آن گفت: مرحله اول این سلسله‌مسابقات که درباره کتاب من زنده‌ام نوشته معصومه آباد برگزار می‌شود، از اول ماه محرم آغاز شده و تا اربعین حسینی ادامه پیدا می‌کند. در این دوره، مخاطبان می‌توانند کتاب را مطالعه کنند و سؤالات مسابقه را هم از طریق پیامک به دبیر خانه ارسال کنند یا از طریق مراجعه به سایت اینترنتی  manvaketab.ir برای شرکت در مسابقه ثبت‌نام کرده و همان لحظه به سؤالات به‌صورت آن‌لاین پاسخ دهند. بسته مسابقه نیز حاوی یک جلد کتاب من زنده‌ام اثر دکتر معصومه آباد و یک بروشور شامل راهنمای شرکت در مسابقه و سؤالات آزمون و لیبلِ شماره سریال و کُد10 رقمی شرکت در آزمون است. با هر کُد آزمون 10 رقمی، سه نفر می‌توانند در جشنواره شرکت کرده و به سؤالات پاسخ دهند.

چطور کتاب را تهیه کنیم؟

پیرمرادیان درباره توزیع و پخش کتاب مسابقه گفت: فرآیند توزیع، در سطح وسیعی در کشور و از طریق شبکه‌های مختلف پخش کتاب انجام می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند از طریق کتابفروشی‌هایی که در استان، شهر یا محله‌شان وجود دارد، کتاب من زنده‌ام را تهیه کنند. همچنین می‌توانند از طریق مراکز فرهنگی مانند مساجد، دفاتر فرهنگی و واحدهای فرهنگی موجود در دانشگاه‌ها، دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و ارگان‌ها و مجموعه‌های فرهنگی در سطح شهر، کتاب را تهیه کنند

مسئول دبیرخانه مسابقه کتاب و زندگی ادامه داد: افراد می‌توانند بعد از مطالعه کتاب، در هر محلی که هستند حتی در خانه، به دو روش ارسال پیامک یا مراجعه به سایت اینترنتی، به سؤالات مسابقه پاسخ دهند. همراه با سؤالات، یک راهنما هم عرضه شده که شرکت‌کنندگان با مطالعه آن متوجه می‌شوند که چطور باید از طریق پیامک یا سایت اینترنتی، به سؤالات مسابقه پاسخ بدهند. برای هر کتاب، 20 سؤال تستی به‌صورت متنوع و در دسته‌های مختلف طراحی شده و ما تلاش کردیم اشتراک سؤالات به حداقل برسد؛ یعنی سؤالات دو شرکت‌کننده با هم متفاوت خواهد بود.

جوایز خیلی ویژه!

ایشان درباره جوایز این دوره از مسابقه نیز گفت: جوایز ارزنده‌ای برای این مسابقه در نظر گرفته شده که جمعاً به ارزش بیش از یک‌میلیارد ریال است. یک بخش ویژه هم برای شرکت‌کننده‌های 17ساله در نظر گرفته شده که از طرف مؤلف کتاب اهدا می‌شود؛ چون خانم آباد در 17 سالگی به اسارت درآمدند و می‌خواهند جایزه

علاقمندان این مسابقه که از اول محرم (4 آبان‌ماه 1393) آغاز شده و تا اربعین حسینی (22 آذرماه) ادامه دارد، می‌توانند این کتاب را به همراه پرسش‌نامه از کتابفروشی‌ها و فروشگاه‌های محصولات فرهنگی سراسر کشور، دفاتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دفاتر انجمن اسلامی دانش‌آموزان، یا از طریق ارسال عدد 1 به سامانه 10001661 و یا تماس با تلفن 63487 تهیه کنند.

افرادی که این کتاب را پیش از این تهیه کرده‌اند، نیز می‌توانند با مراجعه به سایت www.mavaketab.irپرسش‌نامه را دریافت کنند.

به برندگان این مسابقه، 50 سفر عتبات عالیات، 50 سفر به مشهد مقدس، 100 سکه بهار آزادی و بیش از دو میلیارد ریال جوایز نقدی و غیرنقدی اهدا خواهد شد.

کتاب «من زنده‌ام» روایت هزار و یک شب اسارت دختر 17 ساله ایرانی، معصومه آباد است و به همین منظور، جوایز ویژه‌ای برای دختران 17 ساله شرکت کننده در این مسابقه در نظر گرفته شده است.

 گفتنی است این مسابقه با همکاری مجمع ناشران انقلاب اسلامی، صداوسیما، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی، بسیج، معاونت فرهنگی سپاه،  نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی ارتش، نماینده ولی فقیه در سپاه قدس، اتحادیه انجمن‌های اسلامی، بنیاد خاتم‌الاوصیاء، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، کانون‌های فرهنگی‌هنری مساجد، معاونت فرهنگی‌اجتماعی شهرداری تهران و سازمان فرهنگی‌هنری شهرداری تهران برگزار می‌شود.

حاجي حواسش به همه چيزبود؛ ازمحتواي سخنراني و مداحي‌ها و نماز جماعت‌ها يظهرعاشورا و تاسوعا گرفته ، تا گذاشتن چند نفر مأمور جهت جفت کردن کفش‌هاي عزاداران و گرفتن اسفند دم در و دقت در توزيع صبحانه وغذا ي ظهرعاشورا و تاسوعا که به بهترين شكل انجام شوند .

برگزاري هيأت ومراسم عزاداري در دهه اول محرم، برايش از اهم واجبات به شمارمي‌آمد وسنگ تمام مي‌گذاشت، اما کيفيت اجراي آن برايش خيلي مهم‌ تر بود. طوريکه مي‌توان ازهيأت عاشقان ثارالله (ع)، لشکر «8 نجف اشرف» ، به‌عنوان يک الگوي نمونه عزاداري نام برد. از چند وقت پيش بزرگ ‌ترها و معتمدین خود را در لشکر خبر مي‌کرد؛ چندتا بسيجي و يکي،دوتا پيرغلام امام حسين(ع) . بعدهم تقسيم کارمي‌کرد. «حاج حسين ، حاج عباس، سيدناصر، حاج فاضل، حاج رضا ،حاج غلام‌علي، حاج‌آقا جنتيان، برادر احمدپور» و بسيجي‌ها،هرکدام براساس تخصص و توانشان، مسئوليتي را برعهده مي‌گرفتند. آن‌ها هم حاجي را خوب مي‌شناختند؛ باوجود اخلاص و صبر، اما جدي ،منظم و ريزبين . اول کار تذکرات را مي‌داد، سخنران و تک‌ تک موضوعات و مطالب قابل بحث برايش خيلي مهم بود و مي‌گفت : انقلاب ما بر گرفته از قيام امام حسين (ع) وهمين مراسم‌ها بود و تداوم آن هم منوط به آن است؛ پس بايد محتواي اين مراسم‌ها قوي باشد .

احترام به عزاداران از بزرگ‌ ترها گرفته تا اطفال و حتي همسايگان مسيحي نيز از توصيه‌هاي ويژه ‌اش بود . حتي نگران سربازها هم بود. به تداخل نداشتن برنامه‌ها باساعات کاري و تعطيل نشدن امور اداري لشکرهم تأکيد مي‌کرد . مهم‌تر ازهمه، برگزاري نماز جماعت ظهر تاسوعا و عاشوراي هيأت‌ها درتکيه و خيابان‌ها ي اطراف بود . معمولا خودش دم در مي‌ايستاد و همه چيز را با دقت کنترل مي‌کرد، البته مديريتش هم اينگونه بود و همه مي‌دانستند کارشان را بايد به بهترين شكل انجام دهند . ديگر نيازي به تذکر مجدد نبود و کم‌تر به او مراجعه مي‌شد . ياد گريه‌هايش بخير . هميشه شانه‌هايش چنان مي‌لرزيد که آدم به يادش گريه‌هاي حضرت امام(ره) مي‌افتاد . مثل يک مادر فرزند ازدست‌داده، يا زهرا(س) يا زهرا(س) مي‌گفت. حاجي ارادت ويژه ‌اي به بي‌بي داشت. در نمازها هم اينگونه بود . ديگر سردار کاظمي نبود .

هواسش به توزيع صبحانه هرروز وغذاي روزهاي تاسوعا و عاشورا بود . شايد او هم مثل من خاطرات خوبي در کودکي از توزيع غذاي امام حسين (ع) نداشت . يادم نمي‌ رود با اين ‌كه بسيار دوست داشتم، به ‌دليل برخورد بد بعضي از بزرگ‌ترها، خجالت مي‌کشيدم از غذاي امام حسين (ع) بخورم. اما دراين مجلس اينگونه نبود، حاجي مثل پدر، مراقب همه بود؛ به‌ ويژه کوچک‌ترها . همه مي‌نشستند و خادمان غذا را پخش مي‌کردند. خودش هم اين دو روز با پاي برهنه و لباس‌هاي خاکي، اين طرف و آن طرف مي‌دويد و نظارت مي‌کرد. او خادم واقعي آقا بود. اين دو روز، هيأت‌هاي مذهبي از سراسر اصفهان در خيمه ‌ي عزاداري حضرت امام حسين (ع) در لشکر 8 نجف اشرف شرکت مي‌کردند و به نوبت و نظم خاص عزاداري مي‌کردند.

حاجي مي‌گفت : ما سپاهي‌ها و رزمنده‌ها بايد با برگزاري اين مراسم‌ها ، ضمن انتقال پيام اين حماسه، زيبايي‌ها را نشان بدهيم و آفت‌ها يي که گاهي در اين‌گونه مراسم‌ها هست را ازبين ببريم. بايد تمام امکانات درهرچه بهتر و باشکوه برگزارشدن اين مراسم به‌ کارگرفته شود.» و اين بود که يکسال نشده ، هيأت در کل استان مطرح شد و سال‌ها ي بعد جمعيت بيش‌تري شرکت ‌کردند. حاجي همين رويه را نيز در نيروي هوايي ادامه داد و حسينيه‌ ي حضرت فاطمه زهرا (س) كه درکنار 5 شهيد گمنام است، يادگاري است از آن مرد بزرگ .